Home

We hadden honger, het moest snel gaan. Het moest licht zijn. Er was nog koolrabi in de dinsdagse groentetas. En er was Yotam Ottolenghi.

Ottolenghi zorgt altijd voor bakken inspiratie in zijn boek Plenty, vol met groentegerechten. Ik heb het boek geleend en sla het nu bijna dagelijks open. Wat een geniaal brein heeft die man. Ingenieus zijn ze, de smakencombinaties die hij maakt. Het boek pronkt bovenaan mijn lijstje zo snel mogelijk te kopen boeken.

Afbeelding

Voor de dag dat de koolrabi eenzaam overbleef, vond ik de oplossing in de vorm van een ‘Salade van kool en koolrabi’. Kool had ik niet, en er waren nog wel een paar dingen die ontbraken. Maar de basis van Ottolenghi’s salade behield ik en het werd een fantastische combinatie. Klaar op nog geen half uur, nóg sneller  dan het schrijven van dit tekstje.

RECEPT

Ingrediënten
– koolrabi, in smalle reepjes
– 1 courgette, in even smalle reepjes (je kan een dunschiller gebruiken)
– 1 bos dille (zo’n 6 eetlepels)
– sap en geraspte schil van 1 citroen
– 4 eetlepels olijfolie
– 1 teen knoflook, heel fijn gehakt (pletten kan ook)
– peper en zout

Bereiding
 – Meng alle ingrediënten in een kom en laat 10 minuten trekken.
– Proef en voeg eventueel nog wat peper en zout toe. Er mag wel wat zout in om tegen de zure citroen op te kunnen.
– Eet op en voeg het boek Plenty toe aan je lijstje zo snel mogelijk te kopen boeken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s