Home

Er mocht nog eens wat uitgebreider gekookt worden vandaag. Gezellig in de zon erwtjes doppen, geduldig pastadeeg flinterdun rollen, zorgvuldig de luchtbellen uit de ravioli drukken. Laat je vooral niet afschrikken, een hele namiddag heb je daar echt niet voor nodig. En als je eens een keer indruk wil maken, dit recept doet het.

Image

Ik ben niet veganistisch, maar ik wilde dit keer toch een vegan vulling voor mijn ravioli. Voor de uitdaging, de afwisseling. Een flexiveganist, bestaat dat ook? Toegegeven, in het pastadeeg zat een eitje, maar voor de veganisten onder ons: het kan best ook zonder. Het werd een geslaagd experimentje: cashewcrème met salie en citroen. Een smaakbom van formaat. Het sausje mocht daarom wat eenvoudiger dus de erwtjes kregen enkel een look- en oliejasje met een beetje salie. Dat laatste ook omdat met verse erwten uit eigen tuin niet te veel gesold mag worden. Ze hebben zó veel smaak, het zou zonde zijn ze verloren te laten gaan in een rijkelijke saus. 

Image 
Image
Image

Tot zover de lof over de erwten. In realiteit vielen ze een beetje tegen. Te lang aan de plant gehangen, te lang laten staan, met als resultaat iets tussen een gewone en een gedroogde erwt. Niet ideaal, maar zorg ervoor dat je goede verse erwten hebt en dit is een lekker sausje. Voor wat verfrissing gaf ik er snel nog wat courgette bij, in slierten met wat citroensap en een lekje olijfolie. Een geel exemplaar had ik dit keer, zo mooi. Alle lof naar de courgette.

Blijf op de hoogte via mijn Facebookpagina! https://www.facebook.com/soppafest?ref=ts&fref=ts
Blijf op de hoogte via mijn Pinterestpagina! http://www.pinterest.com/soppafest/

RECEPT

RAVIOLI

Ingrediënten
– 150 gram bloem
– 1 ei
– snuf zout  
– 1 eetlepel olijfolie
– 2 eetlepels water

– 150 gram cashewnoten (bij voorkeur een paar uur geweekt)
– 1 eetlepel gehakte verse salieblaadjes
– geraspte zeste van 1 citroen
– peper en zout
– paar eetlepels water

Bereiding
– Voor het pastadeeg gooide ik simpelweg alle ingrediënten samen en liet ik de broodmachine het kneedwerk doen.
– Zonder zo’n superhandig ding, is het de truck met het kuiltje in de bloem, eitje erin, je kent het wel.
– Van zodra het deeg een samenhangende bol is, is het belangrijk het deeg nog een aantal minuten te kneden tot het elastisch is.
– Laat het dan in een bal een uurtje rusten, best in plasticfolie. Ik legde er gewoon een handdoek over en mijn bovenkant was uitgedroogd. Voorkomen dus!
– Wanneer je deeg rust, kan je je vulling voorbereiden. Doe alle ingrediënten simpelweg in de blender en blend tot het een zachte puree is.
– En dan het echte ravioliwerk. Deel je deeg in twee -ongeveer even grote- stukken en rol die allebei zo dun mogelijk uit tot 2 lappen die ongeveer dezelfde vorm hebben.
– Verspreid op de ene lap toefjes van de cashewvulling, ver genoeg van elkaar zodat elk raviolietje aan alle kanten nog een rand heeft van zo’n centimeter.
– Leg dan de andere lap erop en druk aan rond de vulling. Laat zo weinig mogelijk lucht toe bij de vulling.
– Snij de verschillende raviolistukken nu van mekaar en druk de randen aan met een vork.
– Klinkt allemaal wat vaag? De foto’s zorgen wellicht voor meer duidelijkheid.
– Om te koken: zorg dat je water goed aan de kook is, laat de ravioli’s er één voor één in zakken en kook gaar in een vijftal minuten.

ERWTJESSAUS

Ingrediënten
– kommetje verse erwten
– royale scheut olijfolie (goede olijfolie!)
– 1 teentje look, fijn gesneden of geraspt
– 1 eetlepel gehakte verse salieblaadjes
– peper en zout

Bereiding
– Stoom de erwten gaar.
– Verwarm een bodem olijfolie in een pan en doe er de look bij. Roer even om in de olie en voeg de gare erwten toe.
– Voeg de salie toe en kruid met peper en zout.
– Schep over de ravioli en geef er een fris courgetteslaatje bij.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s