Wraps hebben een hoog plan B-gehalte. Er komt iemand eten, we weten niet wat maken. We maken dan wraps, dat lust iedereen, daar kunnen we alles insteken, dat eet aangenaam. Het is voor een keer algemeen aanvaard om met je handen te eten. Altijd scoren dus, met wraps.
Vraag maar aan de Turken, zij hebben dat met hun dürüms ook goed gezien. Mijn late night hongertjes monden doorgaans ook uit in dürüm falafels (afgezien van frieten van de Jean).
Of vraag het aan de Nepalezen en Indiërs met hun roti’s.
Of aan de Mexicanen met hun tortillas.
Ze zijn overal, de wraps.
Wraps zijn ook een goede manier om restjes op te werken. Je kan er eigenlijk zowat alles in kwijt. En als er dan zowat van alles in zit, vind ik ze heerlijk. Beetje zout, beetje zuur, beetje warm, beetje koud, beetje zacht, beetje knapperig. In het geval van gisteren: De zachte pastinaakcrème, de knapperige spinazie, de aardse bieten, de zoute champignons, de pittige kikkererwten, de zure kool. Superwraps.
Wel even iets over de wraps zelf. Het is wat werk, maar het loont de moeite om ze zelf te maken. Gewoon wat bloem met water mengen en je hebt een wrap. Je kan er weinig verkeerd mee doen. Mij is het de zurige geur uit een net geopend pakje supermarktwraps niet waard. En zo lekker dat dat is, een vers gebakken wrap. Of roti. Of tortilla. Wat je wil.
RECEPT
WRAPS
Bloem (ik gebruikte half wit, half volkoren) mengen met net genoeg water en wat zout tot je een samenhangende bal krijgt. 5 minuten kneden, even laten rusten, uitrollen, bakken in hete, droge pan.
PASTINAAKCREME
Pastinaak roosteren op 200-220°C en mixen met of zonder gekookte witte bonen/boterbonen, peper en zout.
RODE BIET
Bieten in hun schil roosteren op 200-220°C, schillen wanneer ze net niet meer te heet zijn. Mengen met een mosterdvinaigrette van mosterd, honing, ciderazijn (of een andere azijn) en olijfolie. Peper en zout.
CHAMPIGNON
Bakken met tijm en ajuin, blussen met sojasaus.
KIKKERERWTEN
Gekookte kikkererwten mengen met zout, gerookte paprika, tijm en rozemarijn. Roosteren tot ze knapperig zijn.
KOOL
Gefermenteerde witte kool van de mama :). Een post over fermenteren zit eraan te komen.
Ik moet ook maar bij jullie komen wonen, dan eet ik wat gezonder !
:-)))
Kom maar eens eten 😉