Home

Vorige zondag gingen we op de thee bij de Marokkaanse vrouwen van Al Amal in Borgerhout. Overal vind je er Marokkaanse winkels en tijdens de ramadan is het er overal zoet feest. Die koekjes, daar laat ik mij dan ook elk jaar toe verleiden, maar nu gingen we op zoek naar andere authentiek Marokkaanse gerechten.

IMG-20141217-WA0008

Koken is eigenlijk altijd een beetje als op reis gaan. Uitzoeken, ontdekken, genieten. Boeken genoeg om je bij te staan, of het nu een kookboek of een reisgids is. Maar een local bij de hand hebben, maakt het toch veel makkelijker.

IMG-20141217-WA0010

Dus nodigde Malika van Al Amal ons uit voor een echte Marokkaanse couscousschotel met uien, rozijnen en kip. Gigantische schalen waren het, in het midden van de tafel. Om te delen met je tafelgenoten. En geen gepruts met messen en vorken die het kippenvlees niet van het botje krijgen. Nee, kippenbouten eet je gewoon met je handen. Gelijk hebben ze.

IMG-20141217-WA0011

Toen ik na het eten snel door moest om op mijn werk te geraken, stopte Malika me nog snel een paar koekjes en een kopje muntthee toe. Want je kan toch echt niet vertrekken zonder een kopje thee? Heerlijk, die gastvrijheid.

Tijd dus om de Marokkaanse keuken wat beter te leren kennen en het nieuwe project van mijn zus maakt dat nu wat makkelijker. “Stadskost” helpt je om de smaken van je stad te leren kennen via tassen met de ingrediënten van gerechten, telkens uit een andere cultuur. De eerste tas is nu geboren, met alle elementen voor een echte Marokkaanse Harira. Getest en goedgekeurd!

IMG-20141217-WA0005

Check stadskost.com of ga je eerste pakket halen, morgen (21/12) op rommelmarkt Goegekregen in Park Spoor Noord, Antwerpen!

Blijf op de hoogte via mijn Facebookpagina! https://www.facebook.com/soppafest?ref=ts&fref=ts

RECEPT

Ingredienten

– 1 fijngehakte ui
– 2 fijngehakte tomaten
– 3 geraspte wortelen
– 3 fijngehakte selderstengels
– 400 gram uitgelekte, gespoelde kikkererwten
– 40 gram harira kruidenmix
– 1 harira bouillon blokje
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 150 gram vermicelli
– 2 eetlepels olie
– water
– bosje koriander
– peper & zout
– 30 gram bloem (optioneel)

Bereiding

– Verhit de olie en stoof de ui aan.
– Voeg de selder, wortel en tomaat toe.
– Voeg de harira kruidenmix toe.
– Bedek het geheel met water en voeg het harira bouillonblokje toe.
– Voeg na een half uur de tomatenpuree, de vermicelli en de kikkererwten toe. Roer regelmatig met een houten lepel.
– Meng de bloem met een beetje water om klonters te voorkomen en voeg toe om de soep te binden.
– Kruid eventueel bij met zout of peper.
– Garneer de soep met verse koriander.
– Serveer eventueel samen met dadels on the side.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s